Muzaffer Çakır
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

  Asgari Geçim İndirimi
  Beyanname Süreleri
  Defter Tasdik Ücretleri
  İş Kanunu IPC
  Hizmetlerimiz
  Sıkça Sorulan Sorular
  Sakatlık Mevzuatı
  M2 İnşaat Maliyet Bedelleri
  Vergi Takvimi
  Vergi Kodları
  Kooperatifler Mevzuatı
  E-devlet

 

  Açık & Kapalı Fatura Ayırımı
  SSK Emeklilik Yaşı
  SSK Emeklilik Şartları ?
  Bagkur Kademeli Emeklilik
  Sıkça Sorulan Sorular
  Devletten nasıl çeyiz yardımı alacaksınız?
  İşçilerin babalık izni 5 gün olacak

 E- Devlet Soy Ağacı Sorgulama nasıl yapılır?Soy ağacını Öğren.! ...

  E- Devlet Soy Ağacı Sorgulama nasıl yapılır?Soy ağacını Öğren.! E-devlet alt üst soy ağacı bilgisi sorgulama hizmete açıldı. Vatandaşların merakla beklediği ve 1800’lü yıllara k ...  
 

E-devlet soy ağacı sorgulama sistemi açıldı. Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca vatandaşımız alt üst-soy bilgisi sorgulama sayesinde 1800’lü yıllara kadar soy ağacını öğrenebiliyor. Peki E-Devlet neden açılmıyor? E-devlet alt üst soy ağacı sorgulama nasıl yapılır?Soyağacı sorgulama hizmeti, e-devlet uygulamasında bugün yürürlüğe girdi. Soyağacını öğrenmek isteyenler e-devlet sitesinin kilitlenmesine yol açtı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığa altında Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama bölümü kullanıma açıldı.

Soy ağacı sorgulama hizmetinin yürürlüğe girdiğinin sosyal medyada yayılması üzerine e-devlet sitesi kilitlendi.

Alt-üst soy bilgisi sorgulama’ sistemine girenler “Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir” uyarısıyla karşılaşıyor.

Çok sayıda vatandaş, alt üst soyağacı bilgisini öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresine girmeye çalıştı.

Sayfaya girenler 1800’lü yıllara kadar üst soy bilgilerini  kontrol etmeye imkanı buluyor.

SOYAĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.  Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

 

Merhaba Arkaddaşlar bu günkü yazımızda sizlere büyük büyük büyük  dedenizin kim olduğunu, Soyağacınızı(Soy Kütüğünüzde) kimler olduğunu söyleyeceğim nasıl mı?

Cevap: Tabiki e-devlet‘te

Soyağacı – Soy Kütüğü

Osmanlı döneminden kalma nüfus aşrivlerinin açılması ve osmanlıcadan günümüz türkçesine çevirilmesi ile büyük bir veritabanı oluşturulmuştu. Bu veri tabanının erişimi  kolluk kuvvetleri ve milli istihbartat teşkilatına verilmişti. Güncel olarakta suçların aydınlatılmasında kullanılıyordu.

Artık günümüzde e-devletten yani https://www.turkiye.gov.tr/ internet dresinden kendinize ait Soyağacınızı sorgulayabiliyorsunuz.

Soyağacı (Soy Kütüğü) ne kadar geriye kadar bakılabiliyor?

 

Şuanki sorgulamalarda 1800‘ lü yıllara kadar araştırma yapılabilmesine imkan sağlamakta. Geçmiş arşivlerin zamanala sisteme eklenmesi ile daha da eski tarihli verilere ulaşılabilecektir.

soyagacı

E-devlet’te Soyağacı nasıl sorgulanır?

Öncelikle e-devlet sistemine TC Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Sonra hizmetler kısmından Nüfus ve Vatandışlık Genel Müdürlüğü kısımını seçerek o alandaki hizmetlere giriyorsunuz, daha sonra Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sekmesine tıklayarak sorgulama yapıyorsunuz. Bu kadar.

Yada ana sayfada ara kısmına Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama yazın çıkan ekranda Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sekmesine tıklayın.

Son bir alternetif te bu linke tıklamak.

 

E-Devlet şifrem yok, yada şifremi unuttum ne yapmalıyım?

E-Devlet sistemine https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden giriş yapabilirsiniz. Giriş esnasında size Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası(TC kimlik no) ve şifre sorulacaktır. TC kimlik nonuz nüfus cüzdanınızın, ehliyetinizin ve pasaportunuzun üzerinde yazmaktadır. Eğer giriş şifreniz  yoksa Postaneye giderek görevli memurlardan e-devlet şifrenizi içeren zarfınızı alabilirsiniz. Eğer daha önceden şifre almış fakat bunu unutmuşsanız, yeni şifrenizi de almak için size en yakın Postaneye giderek yeni şifrenizi alabilirsiniz.

 

 
Yorun Yap

Henüz Hiç Yorum Yapılmamış
İlk Yorum Yapacak Siz Olun !